Mijn naam is Maureen, ik ben geboren in 1970 en ik heb twee dochters. Al sinds mijn tienerjaren maak ik foto’s en fotoboeken (toen nog het echte knip- en plakwerk). De fotocamera’s die ik in de loop van de tijd gebruikte, kreeg ik van mijn ouders. In 2013 kocht dan eindelijk m’n eerste echte eigen camera: Sony DSC-HX200V. Wat een fantastisch ding!

In 2015 had ik eindelijk alle moed verzameld en ben ik bij Laura Wanders de beginnerscursus gaan volgen met onder andere de ambitie om “art” te gaan maken. Ik kwam er al snel achter dat die lat wel te hoog was gelegd. Ook merkte ik dat mijn Sony toch wel wat te kort kwam. Ik kreeg de Nikon D5500 (en diverse lenzen) van mijn vader deze keer niet kado, maar ik mocht hem wel een jaartje lenen. Eind 2016 heb ik na veel wikken en wegen besloten een systeemcamera te kopen.

Na drie fotocursussen had ik er nog geen genoeg van. Het “in opdracht” foto’s maken vind ik erg leuk. Om zo bezig te blijven met foto’s maken en meer kennis op te doen, ben ik lid geworden van de fotoclub.

 

Zwarte foto Voorkeur Tot nu toe vind ik alles wel leuk om te doen. Maar de beste resultaten krijg ik toch wel met één of meerdere modellen voor de camera. Experimenteren en creatief zijn met verschillende technieken (high key, low key, macro, uitgelicht, door brandpunt heen, druppels, lange sluitertijd) doe ik graag. Natuur vind ik heel moeilijk om vast te leggen.
 
Zwarte foto Eigen website
 
Zwarte foto Eigen expositie
9 t/m 17 september 2017
van 9.00-17.00uur
Naam: in het kader van open monumentendag

Sint Jan de Doper
Dorpsstraat 516
Noord-Scharwoude

 
 
Zwarte foto PORTFOLIO

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

-terug naar Ledenlijst