21 november 2018

Clubwedstrijd 2018 en de gezellige avond
 
Tijdens de bestuur- en commissievergadering afgelopen maandag 19 november is besloten om de definitieve sluitingsdatum van de clubwedstrijd met als Thema Schaduw.

Nu te verlengen tot vrijdag 30 november 2018, 20.00 uur.

Leden die hun 3 foto’s al hebben ingeleverd, hoeven hiermee geen rekening meer te houden.
Wij hopen dat er nog mooie foto’s zullen worden ingeleverd naar het bekende mailadres.

Dit jaar zullen we op de, gezellige avond op 17 december weer zelf als leden de beste 15 foto’s gaan kiezen die in 2019 weer elk kwartaal op verschillende locaties zullen worden geëxposeerd.
Begin december zullen de alle foto’s genummerd op de website worden geplaatst. Zodat alle leden voor de gezellige avond alle foto al hebben kunnen bekijken.

We hopen veel leden te treffen op de gezellige avond op 17 december.

Met vriendelijke groet,
Bestuur en Commissies

 
 
 


29 oktober 2018

Workshop Passe-partout snijden
 
10 leden hadden zich gemeld in de Rietschoot voor de workshop passe-partout snijden. Een paar leden konden goed uitleggen hoe je moet snijden met de passe-partoutsnijder en waar je op moet letten. Het is een kwestie van goed uitmeten en kracht zetten om door het karton te komen. Maureen doet mee met de Bondswedstrijd met het thema ‘Mijn Helden’ en wij kregen al een voorproefje van wat ze zal inzenden in een passend passe-partout. We wensen haar succes want het is een prachtige foto. Tegen 22.00 uur ruimen we de boel weer op en gaan met zelf gesneden passe-partouts weer huiswaarts. Sommigen onder ons hadden nog nooit een passe-partout gemaakt en bij anderen was het een “O ja”.
Voor wie de passe-partoutsnijder wil lenen tegen een klein bedrag neemt contact op met Benno

Christiene

 
 
 


September 2018

Clubuitje Kitesurfen Wijk aan Zee

Na intensief overleg over de al dan niet juiste weersomstandigheden en tijd togen René, Tiem, Edward, Rik, Peter en Ans op 8 september naar Wijk aan Zee om kitesurfers te gaan fotograferen.
René gaf ons wat tips, zoals hoge sluitertijden gebruiken, ISO omhoog, repeterende stand aan en geen polarisatiefilter voor je lens (dat scheelt een paar stops in belichting)
Er stond een flinke wind dus “fotomodellen” genoeg op het water. Het was daar een komen en gaan van stoere mannen en af en toe een net zo stoere vrouw, die de prachtigste capriolen uithaalden met hun kite.
Het viel nog niet mee om die voorbij vliegende surfers goed scherp in beeld te krijgen.
Men had ons vrij gauw in de gaten en na een praatje (o.a. met Willem) werden wij op onze wenken bediend en vlogen de mannen met prachtige salto’ s door de lucht.
Per sprong schoot je zo al 10 à 15 foto’s als het er niet meer waren.
We zijn bijna 2 uur bezig geweest. Daarna. heel voldaan met een rood hoofd van de zon en het zout op de lippen op huis aan. Het was heerlijk!
Een aanrader voor alle thuisblijvers om alsnog te doen.

Ans

 

 
 
 


Mei 2018

Clubuitje naar de landingsbanen van Schiphol

Op zaterdag 19 mei j.l. zijn we met een groep van 15 leden onder leiding Dennis naar de landingsbanen van Schiphol geweest. Om daar ons geluk te gaan beproeven om mooie foto’s te schieten van landende vliegtuigen bij een opkomende rode zon. We vertrokken rond 05:30 uur van de verzamelplaats het parkeerterrein Geert Grooteplein. Het was een kleine wereld door laag hangende bewolking maar de weerberichten waren zo dat het later zou opklaren.
Dus vertrokken we met goede moed richting Schiphol. We begonnen bij de landingsbaan bij Kaagbaan. Helaas bleef het een kleine wereld maar er werd volop gefotografeerd met toch hele goede resultaten bekijk de foto’s van het uitje. Dennis heeft ons nog meegenomen naar twee andere fantastische plekken om landende vliegtuigen te fotograferen. Helaas werkte het weer niet echt mee om de bedoelde foto’s te kunnen maken. Dennis bedankt voor je geweldige begeleiding en we gaan gewoon weer eens op herhaling.

 
 

 
 
 


April 2018 mededelingen bestuur

Op de laatste clubavond is door het bestuur de uitkomsten van de enquête beken zijn gemaakt en dat in de laatste vergadering van het bestuur en de commissies besloten is om voor de continuïteit van de commissies te gaan werken met Backups.

Om te voorkomen dat er problemen ontstaan bij uitval van een commissielid is besloten in het vervolg
met backups te werken. Doel is dat er meerdere mensen zijn die als reserve kunnen optreden.
René zal als backup zijn voor Cees en de website
Conny zal als backup zijn voor René: activiteitencommissie
Harry zal dit jaar back-up zijn voor Hans: fotocommissieie
Benno en Tiem kijken naar het verplaatsen en locaties voor de expositiefoto’s

De enquête is uitgewerkt, met dank aan Sjoerd, De uitkomsten worden nog rondgestuurd. Mocht iemand alsnog de enquête willen invullen, dan kan dat altijd.

De App is ip niet om aan/af te melden voor thema-avonden. Dat mag evt ook met een app of een mail naar één van de bestuursleden.

 
 
 


Maart 2018

Clubuitje naar de haven van Den Over.

Op zaterdag 31 maart j.l. zijn we met een flinke aantal leden van onze club naar de haven van Den Over geweest om daar ons geluk te beproeven om mooie foto’s te schieten.
Om 09:00 uur verzamelde de groep zich bij de parkeerplaats van de Rietschoot en vetrokken we naar de haven van Den over. De weergoden waren ons vandaag enorm goed gezind, het was prachtig weer.
Daar gaf Peter nog even een uit leg wat de bedoeling van de ochtend was, dat het uitje in het teken staat van visserij en vissersboten. Dat we in verband met de tijd als eerste een bezoek brengen aan de vismarkt waar verse zee vis te koop is in de overdekte markt op het haventerrein.
Vervolgens hebben we een wandeling gemaakt over het haven terrein en werd er ook lustig gefotografeerd. Er was van alles te zien van vissersboten tot allerlei afval, netten, trossen en verweerde buizen.
Rond 10:30 uur was het tijd voor koffie bij Viscentre ’t Wad. Na deze koffiepauze zijn we lopend naar een ander deel van het haventerrein gegaan waar we onder andere ook de vuurtoren van Den Over gedeeltelijk konden beklimmen.
Rond 12 vertrok de groep weer huiswaarts, om de resultaten van de foto’s te bekijken.
We zijn benieuwd naar de foto’s van het clubuitje alle leden die zijn mee geweest kunnen 1 foto in sturen tot uiterlijk vrijdag 6 april a.s. zodat we dan op de clubavond maandag 9 april kunnen bekijken.
Peter namens de gehele groep bedankt voor de organisatie van dit clubuitje

 
 

 
 
 
 
 


Fotowedstrijd rondom de 500ste verjaardag van de Grote Kerk

Bij onze clubwedstijd was het door de jury al genoemd; dat er een fotowedstrijd in het kader van het 500 jarig bestaan van de Grote Kerk.
Het Aklmaarse Fotocafé en Artiance hebben een fotowedstrijd opgezet met als titel:
“Perspectief – De Grote Kerk zag en ziet alles”.

De Grote Kerk is al eeuwenlang het middelpunt van Alkmaar, zowel fysiek als symbolisch. Door zijn grootte is hij vanaf veel plekken te zien, “maar hij zag en ziet ook alles..….”.
Deelname is mogelijk voor iedereen en er vallen diverse prijzen te winnen, 1e tot en met 3e een giftvoucher van Cameraland.
De ingestuurde foto’s worden beoordeeld door een deskundige jury.
Tot en met 5 mei a.s. kunnen foto’s worden ingestuurd.

Zie voor meer informatie: Artiance evenement perspectief.
Aanmelden en insturen van jouw foto via het: uploadsysteem

Met dank aan Harry voor het doorsturen van de mail van Jan Meurs en Monique die de nieuwsbrief van Artiance doorstuurde.

 
 
 


Tribute to Colour 2018

Zondag 4 maart 2018 organiseert de werkgroep Tribute to Colour vanuit fotoclub Heerhugowaard voor de 17e keer de internationaal vermaarde fotowedstrijd Tribute to Colour. Tijdens deze dag ziet u een selectie van prijswinnaars en geaccepteerde beelden uit duizenden, vanuit de hele wereld ingezonden foto’s. Vanwege het hoge niveau is het zeer de moeite waard om deze dag bij te wonen. De locatie is Cool Kunst en Cultuur in Heerhugowaard.
Voor meer informatie zie: www.tributetocolour.nl

Fotobond Afdeling Noord-Holland-Noord
Fotobond Afdeling Noord-Holland-Noord organiseert tijdens Tribute to Colour een fotowedstrijd, waaraan u kunt meedoen. Het thema is vrij. U mag twee digitale foto’s inleveren. Ook niet-Fotobondleden mogen meedoen. Tijdens Tribute to Colour worden de dertig beste inzendingen door een vakkundige jury besproken en de winnaars bekend gemaakt.

Resumé:
– Maximaal twee digitale foto’s per deelnemer.
– Het thema is vrij.
– Formaat 1920 × 1080 in jpg, max. 1,5 MB.
РEŽn wedstrijd voor Fotobondleden en niet-Fotobondleden.
– Vermeld uw naam in de bestandsnaam van de foto’s.
– Vermeld in de bestandsnaam van de foto’s of u Fotobond-lid bent of niet.
– De sluitingsdatum is 17 februari 2018.
– Foto’s opsturen naar: secretaris.afd08@fotobond.nl

Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen. Voor de 1e,2e en 3e prijs en ontvangt u een origineel certificaat van de fotobond afdeling Noord-Holland Noord.

Voor algemene informatie zie: www.fotobond.nl/afdelingen/afdeling-08-noord-holland-noord

 
 
 


Fotofair zaterdag 26 mei en zondag 27 mei 2018 in Hilvarenbeek.

Educatieve fotoworkshops, van bekende en professionele fotografen.
Op diverse locaties in het Event Center en verspreid over het Fotofair terrein worden, Workshops van 1 ½ uur en 2 uur gegeven. Onderwerpen zijn: Landschap, macro, wildlife, portret, studio, flitstechniek, sport, newborn, bruid, glamour en vele andere.

Fotomomenten
Activiteiten, demonstraties en fotomomenten op de Fotofair 2018
Er zijn vele fotomomenten waar u zelf kunt fotograferen. Tevens worden er drone demonstraties gehouden en zijn er fotowedstrijden met mooie prijzen.

Standhouders
Meer dan 75 standhouders/deelnemers aanwezig op de Fotofair 2018.
Alle grote merken zijn aanwezig met de nieuwste producten. Tevens kunt u producten uitproberen en informatie krijgen over de laatste camera’s, accessoires en apparatuur.

Zie voor meer informatie FotoFair.

Afgelopen maandag 8 januari heeft Monique Suijkerbuijk ons op de FotoFair gewezen, Monique bedankt.

 
 
 


HAL-regio op tournee in 2018

Hieronder de 15 winnende foto’s. Alle data & plaatsen waar onze expositie in 2018 te zien zal zijn.

 
 

Bekijk alle foto’s >> Expositie HAL-regio in 2018
 
Expositie is in 2018 te zien in:
 
1-2 t/m 31-3-2018
De Rietschoot
Saskerstraat 22
1831 CW Koedijk
 
 
1-4 t/m 30-6-2018
Hospice
Blanckenhofweg 13
Alkmaar
 
 
1-7 t/m 30-9-2018
Mare Nostrum
Rubastraat 2
Alkmaar
 
 
1-10 t/m 31-12-2018
De Alkenhorst
Schelfhoutlaan 4
Alkmaar
 
 

 
 
 
 
 


 

December 2017

Clubwinnaar
 
De Clubwinnaar van 2017: Edward Ooijevaar!!!!
Prachtige foto gemaakt in de vroege morgen op het kolenveld. Edward Van harte gefeliciteerd met deze 1e plaats!

 
Bekijk alle foto’s >> Wedstrijdthema HAL-regio 2017

 
 

Fotoclub Koedijk sluit het jubileumjaar 2017 af met een spannende fotowedstrijd met foto’s genomen in het HAL (Heerhugowaard-Alkmaar-Langedijk) gebied. Er weden 57 foto’s door 19 leden ingestuurd. Werden de foto’s andere jaren door de leden van de club boordeelt. Dit jaar werden 3 mensen van “buiten” gevraagd de 15 mooiste- beste foto’s te kiezen.
Dit waren Jan Meurs – Docent fotografie, verbonden aan Centrum voor de kunst Artiannce in Alkmaar.
Wik Pijper – Enthousiast hobbyfotograaf en dichter op dichter op het internet onder de naam WIK’S wegen.
Kees Oostrebaan – Beeldend kunstenaar verbonden aan Galerie De Kapberg in Egmond aan de Hoef.
De 15 foto’s worden dit jaar op verschillende lokaties in Alkmaat geëxposeerd.
De winnende foto werd door Eward Ooievaar gemaakt

 
 
 
 
 


December 2017

Feestavond 2017
Dit jaar sluiten we onze 5 jarig bestaan heel feestelijk af met een heerlijk Chinees buffet. Het was werkelijk waar, allemaal geweldig goed en lekker! De zaal was ook mooi aangekleed. Alle betrokkenen hartelijk dank voor jullie werk en inzet om er zo’n leuke avond van te maken voor ons allen!

Tevens hadden we voor het eerst 3 kunstenaars – een tekenaar, beeldhouwer en een vakfotograaf, verbonden aan Artiance in Alkmaar – uitgenodigd die onze clubwedstrijd gaat jureren. Dit gaf toch weer een hele andere kijk op de ingeleverde foto’s en zo kwamen er dan ook verrassende foto’s in de lijst van de beste 15. Deze 15 foto’s gaan in 2018 op tournee door Alkmaar, waar ze voor iedereen te bezichtigen zijn.

We bedanken de drie juryleden voor hun verhaal bij de gekozen foto’s. Hartelijk dank daarvoor.

Zoals alle jaren gaan er mensen van de club af en komen er weer nieuwe leden bij. De leden die in bestuur en commissies hebben gezeten en na jaren nu het stokje overgeven, werden allemaal bedankt voor hun inzet.

Het gaat iedereen goed! Op een fantastisch mooi fotojaar in 2018! En tot weerziens!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Bekijk alle foto’s van de gezellige avond>> Feestavond 5 jaar Fotoclub Koedijk

 
 

 
 
 
 
 


Eenzaam gaat verder in 2018

Expositie Eenzaam is een jaar langer te bezichtigen. Het hele jaar is de expositie te zien in het nieuw geopende Gezondheidscentrum in de Vroonermeer/Sint Pancras.

 
 

Bekijk alle foto’s >> Expositie Eenzaam in 2017 & 2018
 
Expositie Eenzaam
 
Het hele jaar 2017

Gezondheidscentrum De Vroonen Sint Pancras
De Helling 13
1834 DA Sint Pancras
 

 

 
 
 
 
 


Fotoclub Koedijk in:

 

home 2017 2016 2015 2014 2013 2012