Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel of in groepen (estafette) moeten presteren. Atletiek gaat terug naar de Griekse klassieke olympische spelen 776 voor Christus. Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel ‘de moeder der sporten’ genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.
 
 
Hylas is een figuur uit de Griekse mythologie, hij was de jonge en zeer mooie knecht en vriend van Herakles, tijdens een reis op zoek naar het “Gulden Vlies” werd de mooie Hylas door nimfen het water in gelokt en daarna nooit meer gezien.
 
Atletiek vereniging Hylas Alkmaar

 
Organisator:
Benno Zuidenga
 
Wanneer:
Zondag 22 september 2019
 
Adres:
Havinghastraat 4
1817 DA Alkmaar
 
Verzamelen en meerijden:
Verzamelen op de parkeerplaats achter de Rietschoot voor de leden die samen willen ‘poolen’. Vertrek Rietschoot 10:30 uur.
 
Verzamelen locatie:
Bij Hylas.
 
Start activiteit:
11:00 uur
 
Einde activiteit:
Zijn we vrij in, clubkampioenschappen duren de hele dag.
 
Informatie over de activiteit:
We gaan de clubkampioenschappen van de Atletiek vereniging volgen en foto’s maken. Aangezien het clubkampioenschappen zijn zullen er meerdere onderdelen zijn bijvoorbeeld kogelstoten, speerwerpen, hardlopen op diverse afstanden, hoogspringen, genoeg diversiteit voor mooie foto’s
 
Kosten van Activiteit:
Geen kosten voor toegang.
 
Eten en drinken:
Op het terrein van de atletiek vereniging is een clubgebouw met een kantine hier is koffie en er zal ook wel wat te eten zijn. We kunnen daar dus tegen betaling met z’n allen koffie drinken of we uitgebreid kunnen lunchen weet ik niet. Altijd de mogelijkheid natuurlijk om je eigen bammetjes mee te nemen.
 
Foto apparatuur:
Ik adviseer het volgende mee te nemen;
Als eerste een vrolijk en een zonnig humeur, ook handig is een camera met een zoomlens tot 200, 300 of 400 mm. Volle batterijtjes en een reserve geheugen kaart. Er kunnen van een aantal atletiek onderdelen foto’s gemaakt worden. Een statief om langs een baan of onderdeel je camera op te stellen is een mogelijkheid. Uiteraard uit de hand foto’s maken is ook mogelijk, het moet ter plaatse blijken hoe dicht we bij de atleten kunnen komen.
 
 
Deelnemers:Benno, Edward, Hans, Ans, Carl, Rik, Conny, Dick
 
 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp (verplicht)

Uw bericht


 
 

Terug naar agenda.