Zoals aangekondigd op de website was er een excursie gepland door de activiteitencommissie om wild te gaan spotten in het duinreservaat van Vogelenzang.
Er hadden zich 6 personen aangemeld, een leuk aantal om dit avontuur mee te ondernemen. Ga je met te veel mensen tegelijk dan zijn de herten en wat voor wild dan ook snel “gevlogen”. De groep bestond nu uit Tiem Meijering, Edward Ooijevaar, Christiene Krouwels, Petra de Groot, Tini Reus en ondergetekende.

Om 04.15 uur de wekker gezet en de hond uitbesteed (want die wil altijd naar buiten als ik opsta). Ik kon met Edward meerijden en Tini Reus ging ook met ons mee. Om 05.00 uur rustig naar Vogelenzang gereden.
Daar aangekomen was het toch nog even zoeken naar de juiste weg die leidde naar de ingang van het reservaat maar na telefonisch overleg met Christiene, die bij Petra in de auto zat, lukte het snel de ingang te vinden. Daar waren Christiene, Petra en Tiem ook net gearriveerd.

Met statief en camera onder de arm trokken we de duinen in. Al na plm. 100 meter zagen we de eerste herten grazen. Het was even na 6 uur. Het weer was prima en er kwam zelfs een zonnetje op. Volop gefluit van vogels en op een paar vliegtuigen na (en de vogels natuurlijk) was het verder doodstil. Ik vond het een prachtige belevenis om zo vroeg in die stille natuur rond te lopen en mijn ogen goed de kost te geven op zoek naar wild. Uiteindelijk hebben wij heel veel herten gezien en gefotografeerd. Ze liepen in kleine kuddes bij elkaar te grazen. Wel hadden ze ons meestal snel in de gaten.
Er zijn hele mooie foto’s gemaakt. Het resultaat kunnen jullie hier zien.

Om een uur of 9 zijn de heren en ik weer op huis aan gegaan. De overige dames kregen er geen genoeg van en bleven nog.
Op weg naar de auto’s kwamen ons de eerste groepen hardlopers tegemoet. Of de herten daarna nog lang hebben geposeerd voor de foto’s van de achtergebleven dames betwijfel ik.

Ik vond het een prachtige ervaring en heb weer aardig wat bij geleerd.
Zeker een aanrader voor iedereen die zo’n tocht nog nooit heeft gemaakt.

Ans van Berkel
 


 
– terug naar clubuitje 2013
 
– terug naar home 2013