Clubuitje Natuurreservaat De Putten, Vogelkijkhut Camperduin

Datum: 20-jul-2020 om 20:30 - 22:30

Dit clubuitje wordt georganiseerd door Sandra en Maureen

We gaan naar de vogelkijkhut en vogels fotograferen in het natuurreservaat de Putten.

Tussen Petten en Camperduin, in de Harger- en Pettemerpolder, ligt het natuurreservaat De Putten. Dit reservaat is in het midden van de 19e eeuw ontstaan. Het bestaat uit kleiputten, die toen zijn gegraven door dijkenbouwers van de Hondsbossche Zeewering die de kleigrond gebruikten om de dijken te verhogen en te verstevigen. De Putten bevat brak water: een mengsel van zoet regenwater en zout zeewater, dat diep onder de dijk doorsijpelt. Brak water bevat veel voedsel en is daarom geliefd bij veel vogelsoorten, zoals trekvogels. Dit gebied is goed te zien vanaf de Hondsbossche Zeewering. Bekijk hier kluten, grote sterns, rosse grutto’s, bonte strandlopers, lepelaars en tureluurs. (Gegevens © Vogelkijkhut.nl)

In de duinen is het uitkijkhuisje en we hebben ook nog de Hondsbossche Zeewering om te fotograferen.

Ivm de Corona maatregelen komt iedereen op eigen gelegenheid en houdt 1,5 meter afstand: we verzamelen op de 1ste parkeerplaats van Camperduin na Petten

Fotoapparatuur: diverse objectieven, statief, filters, voldoende batterijen en geheugen.

2 Foto’s per clublid per Thema
Per Clubuitje of Workshop wordt standaard 1 foto ingeleverd tenzij de organisator een ander aantal heeft gecommuniceerd.
Alle foto’s aanleveren via insturen@fotoclub-koedijk.nl  Het uiterste inlevermoment is de donderdag voor de activiteit.

• Maureen
  • Christiene
  • René Groeneveld
  • Anja
  • Conny Bindraban
  • Tiem Meijering
  • Ans van Berkel
  • Sandra Dekker
  • Ronald
  • Cees Bakker

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.