Clubuitje Avondfotografie Alkmaar

Datum: 20-sep-2021 om 19:15 - 22:00

Dit  betreft een besloten club activiteit

Deze excursie wordt georganiseerd door de activiteiten commissie tekst en foto door René aangeleverd.

20 september organiseren we een uitje naar de binnenstad van Alkmaar. Ons oude historische centrum is erg fotogeniek zeker rond zonsondergang (blauwe of gouden uurtje). Interessant zijn natuurlijk de Waag maar denk ook aan pittoreske straatjes zoals het Fnidsen. En natuurlijk de ophaalbruggen mogen we niet vergeten.

We verzamelen op het Waagplein bij de Waag. Daar hebben we direct een mooi zicht op één van de ophaalbruggen (Bathbrug) en de Zijdam. Vervolgens trekken we verder door het centrum.

De zon gaat om 19.45 uur onder. We verzamelen dan ook om 19.15 uur. Afhankelijk van het weer (als het regent blazen we de activiteit af) raad ik jullie aan warme kleding te dragen want we staan vaak stil en dan koel je snel af.

We zullen met lange sluitertijden gaan werken dus een statief en draadontspanner is een must. Het meest gebruikte objectief zal een groothoek zijn maar een teleobjectief kan in sommige gevallen ook gebruikt kunnen worden. Zorg er natuurlijk voor dat je accu’s volledig vol zijn want we werken veel via liveview en dat kost veel energie.

Voor iedereen die zich aangemeld heeft komt een speciale appgroep beschikbaar. Deze kunnen we gebruiken voor overleg voor en tijdens de activiteit.

Ik hoop dat er veel leden mee gaan.

Fotoapparatuur: standaard lens, eventueel statief, voldoende batterijen en geheugen.

• Maureen van den Broek
  • Jean kleijnen
  • Tiem Meijering
  • Anneke dirkx
  • Conny Bindraban
  • Rene Groeneveld
  • Ans van Berkel
  • Cees Bakker
  • Hans Duisdeiker
  • Peter van der Voort
  • Ronald
  • Benno Zuidenga

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.