Clubuitje Hofjes wandeling in Haarlem

14-sep-2024

Reserveringen

Reserveer nu

Dit clubuitje wordt georganiseerd door Neli

We lopen in Haarlem een officiële hofjesroute van 5.8 km langs 21 Hofjes en fotograferen alles wat we willen. Haarlem is een echt hofjes stad. Waren er in de zeventiende eeuw meer dan veertig, nu zijn er nog ruim twintig, waaronder het oudste hofje van Nederland uit 1395. Uniek gelegen in het centrum van de oude stad en toch vaak een oase van rust. Hofjes zijn een echt Hollands fenomeen, en Haarlem is een echte hofjesstad. De Haarlemse hofjes bestaan uit kleine huisjes die aan een als tuin ingericht binnenhof liggen. Ze doen ons denken aan vroeger, en dat kan goed kloppen, want de hofjes bestaan al eeuwen. De eerste hofjes ontstonden zelfs al in de twaalfde eeuw! De kerkelijke-, stichtings- en gildehofjes zijn gesticht door de gegoede burgerij en dienden als opvang voor oudere vrouwen. Alleen vrouwen ja, want de zelfstandige huisjes zouden niet geschikt zijn voor mannen. Die werden in gezamenlijke woningen ondergebracht…..

Tip: kijk ook goed rond voor het thema van 20 oktober: stadnatuur.

Locatie: Haarlem

Verzamelen bij de Rietschoot: 9.00 uur voor meerijden met de auto

Samen reizen: 8.45 uur Station Alkmaar voor de trein (Sprinter) van 9.00 uur

Verzamelen op locatie: om 10.00 uur op Centraal Station Haarlem

Aanvang activiteit: 10.00 uur op station Haarlem

Einde activiteit: 12.30 uur

Kosten: Treinkaartje 2 x €8,10 retour Alkmaar-Haarlem

Parkeren €10,- per dag als je reserveert via parkerenhaarlem.nl

Interparking Station Haarlem: Lange Herenstraat 11 2011 LK Haarlem

Eten en drinken: Genoeg horeca gelegenheden

Foto apparatuur/Kleding: Ik adviseer het volgende mee te nemen:

Ø Camera

Ø Volle accu’s

Ø Voldoende geheugenkaartjes

Ø Diverse objectieven

Goede schoenen en de rest afhankelijk van het weer.

Per Clubuitje of Workshop wordt standaard 2 foto’s ingeleverd tenzij de organisator een ander aantal heeft gecommuniceerd.

Reserveringen

Registratiegegevens