Clubuitje fotografen Paddenstoelen in bos Bergen

Wanneer is deze activiteit?
Datum: 09-okt-2021 om 09:00 - 12:00


Dit betreft een besloten club activiteit

Deze excursie wordt georganiseerd door de activiteiten commissie tekst en foto door René aangeleverd.

Het is de laatste tijd niet erg droog en als het regelmatig blijft regenen dan zullen rond deze datum veel paddenstoelen te vinden zijn in het bos. De meest geliefde paddenstoel is wel de vliegenzwam. Deze komt veel voor onder Berkenbomen. Daarom is de beste plaats om af te spreken bij de ingang van het begin van de Uilenvangersweg in Bergen. Dat is de parkeerplaats aan het begin van de zeeweg. Dit is een zeer gemêleerd bos waar veel verschillende paddenstoelen voorkomen.

Aangezien het gebied erg groot is het makkelijk om ons te verplaatsen met de fiets. Maar dat kunnen we binnen de appgroep die geopend zal worden voor de deelnemers verder afgesproken worden.

Voor het fotograferen van paddenstoelen is het aan te raden een objectief mee te nemen tussen de 35 en 135mm. Een macro-objectief is natuurlijk erg fijn.  Een statief kan handig zijn mits je daarmee dicht bij de grond kunt komen. Een rijstzak is nog beter. Een camera met een kantelbaar scherm is dan ook erg handig. Ook een draadontspanner is zeer aan te raden.  En natuurlijk neem je een paar opgeladen accu’s mee. Een flitser die los aangestuurd kan worden van de camera is erg handig!

Het kan al wat frisser zijn dus pas je kleding aan. We zullen ook veel stil staan dus je kan snel afkoelen. Hou er ook rekening mee dat je vaak op je knieën of misschien wel geheel plat op de grond gaat liggen. Je kleding kan dan ook vies worden.

De genoemde tijd is 09.00 tot 12.00 uur. Omdat we in het bos fotograferen is veel licht wel prettig. Dus later op de ochtend zullen de omstandigheden beter zijn. In overleg met de deelnemers zullen we de verzameltijd vaststellen.

Fotoapparatuur: standaard lens, eventueel statief, voldoende batterijen en geheugen.

De organisator geeft aan hoeveel foto’s en voor wanneer deze ingestuurd moeten worden.

Aanleveren foto’s
2 Foto’s per clublid per Thema
Per Clubuitje of Workshop wordt standaard 1 foto ingeleverd tenzij de organisator een ander aantal heeft gecommuniceerd.
Alle foto’s aanleveren via insturen@fotoclub-koedijk.nl  Het uiterste inlevermoment is de donderdag voor de activiteit.
Hanteer de volgende bestandsnamen: ‘Voornaam Achternaam – activiteit – volgnummer.JPG’
Fotokenmerken: JPG formaat, langste zijde 2400 pixels, verhoudingen zijn vrij.

Aanmelden:

Onderstaande personen hebben zich al aangemeld:
  • Maureen van den Broek
  • Anneke dirkx
  • Christiene
  • Conny Bindraban
  • Ans van Berkel
  • Tiem Meijering
  • Sandra
  • Jean Kleijnen
  • Cees Bakker
  • Ronald

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.