Clubuitje Rondleiding Leiden

Wanneer

25-mei-2024    
00:00

Reserveringen

€0,00
Reserveer nu

Dit betreft een besloten club activiteit

Op zaterdag 25 mei bezoeken we Leiden. We gaan met auto’s en parkeren nét buiten het centrum. Vertrektijd zullen we nog afspreken. We wandelen langs oude universitaire gebouwen en het Rapenburg naar de Pieterskerk. De omgeving van deze kerk (én het interieur) is prachtig: hofjes, de middeleeuwse gevangenis (Gravensteen) en het atelier waar Rembrandt werd opgeleid liggen allemaal rondom de kerk. Daarna wandelen we naar de Burcht, een heuse vesting midden in de stad en naar de Hooglandse kerk. Ook hier is weer van alles te fotograferen, want ook deze omgeving staat vol met middeleeuwse gebouwen. We wandelen terug langs de Hortus Botanicus, de oudste botanische tuin van Nederland. Liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: een Chinese kruidentuin, een Japanse tuin, en heel oude bomen en de sterrewacht met een interssant bezoekerscentrum (geen spelfout) . Heb je genoeg gefotografeerd dan kan je hiervandaan eenvoudig naar de auto teruggaan. Of iets lekker nuttigen in het Hortus café.

Samen rijden: verzamelen om 9.00 uur op de parkeerplaats aan de achterzijde van de Rietschoot, Koedijk.

Eigen gelegenheid: verzamelen om 10.00 uur op het locatie adres; Parkeerplaats Haagweg (Parking Leiden). https://parkingleiden.com/nl/ Parkeren is afhankelijk van de duur, zie de website.

Er rijdt een Shuttlebus naar de Hortus, lopend is dat ongeveer 10 minuten, we bespreken de ochtend bij koffie in het Hortus café.

Kosten: Hortus Botanicus € 8,50, Museumkaart houders gratis

Kosten: Pieterskerk €6,00

Fotoapparatuur/kleding: camera met diverse lenzen ( zoals macro/tele), eventueel statief, voldoende batterijen en geheugen. Goede wandelschoenen en kleding afhankelijk van het weer.

 

De organisator geeft aan hoeveel foto’s en voor wanneer deze ingestuurd moeten worden.

Aanleveren foto’s
2 Foto’s per clublid per Thema
Per Clubuitje of Workshop wordt standaard 2 foto’s ingeleverd tenzij de organisator een ander aantal heeft gecommuniceerd.
Alle foto’s aanleveren via insturen@fotoclub-koedijk.nl  Het uiterste inlevermoment is de donderdag voor de activiteit.
Hanteer de volgende bestandsnamen: ‘Voornaam Achternaam – activiteit – volgnummer.JPG’
Fotokenmerken: JPG formaat, langste zijde 2400 pixels, verhoudingen zijn vrij.

 

Reserveringen

Tickets

Registratiegegevens

Deelnemers

  • Jorrit van Schagen
  • Neli
  • Suzanne Drommel
  • Eric Mol
  • Anneke
  • Edward Ooijevaar
  • Jet
  • Tiem Meijering
  • Cees Bakker
error: Content is protected !!