Clubuitje Rondleiding Leiden

25-mei-2024

Reserveringen

Reserveer nu

Op zaterdag 25 mei bezoeken we Leiden. We gaan met auto’s en parkeren nét buiten het centrum. Vertrektijd zullen we nog afspreken. We wandelen langs oude universitaire gebouwen en het Rapenburg naar de Pieterskerk. De omgeving van deze kerk (én het interieur) is prachtig: hofjes, de middeleeuwse gevangenis (Gravensteen) en het atelier waar Rembrandt werd opgeleid liggen allemaal rondom de kerk. Daarna wandelen we naar de Burcht, een heuse vesting midden in de stad en naar de Hooglandse kerk. Ook hier is weer van alles te fotograferen, want ook deze omgeving staat vol met middeleeuwse gebouwen. We wandelen terug langs de Hortus Botanicus, de oudste botanische tuin van Nederland. Liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: een Chinese kruidentuin, een Japanse tuin, en heel oude bomen en de sterrewacht met een interssant bezoekerscentrum (geen spelfout) . Heb je genoeg gefotografeerd dan kan je hiervandaan eenvoudig naar de auto teruggaan. Of iets lekker nuttigen in het Hortus café.

Samen rijden: verzamelen om 9.00 uur op de parkeerplaats aan de achterzijde van de Rietschoot, Koedijk.

Eigen gelegenheid: verzamelen om 10.00 uur op het locatie adres; Parkeerplaats Haagweg (Parking Leiden). https://parkingleiden.com/nl/ Parkeren is afhankelijk van de duur, zie de website.

Er rijdt een Shuttlebus naar de Hortus, lopend is dat ongeveer 10 minuten, we bespreken de ochtend bij koffie in het Hortus café.

Kosten: Hortus Botanicus € 8,50, Museumkaart houders gratis

Kosten: Pieterskerk €6,00

Fotoapparatuur/kleding: camera met diverse lenzen ( zoals macro/tele), eventueel statief, voldoende batterijen en geheugen. Goede wandelschoenen en kleding afhankelijk van het weer.

Per Clubuitje of Workshop wordt standaard 2 foto’s ingeleverd tenzij de organisator een ander aantal heeft gecommuniceerd.

Reserveringen

Registratiegegevens