gastspreker Lilian Wildeboer KOMT TE VERVALLEN

Datum: 11-okt-2021 om 19:45 - 22:00

Terug naar de basis, terug naar de langzame fotografie.

Wat als de snelheid waarin we nu kunnen fotograferen, de uren achter het computerscherm het perfecte beeld creëren middels dure software niet meer jouw ding is…wat dan? Een zoektocht naar de essentie en waar het jou persoonlijk om gaat; een beeld maken wat jou als fotograaf het meeste voldoening geeft en waar begint dat.

In mijn geval kwam ik uit bij polaroid fotografie. Een vorm van fotografie die je dwingt alles langzamer en zeer goed voor te bereiden. Het leerde mij meer creatief voor en tijdens het fotograferen te zijn. Een heel proces naar 1 beeld. Maar oh ..daar ligt imperfectie op de loer en kun je deze imperfectie omarmen, falen, nadenken hoe beter, welk licht, welke film, welke temperatuur waaronder de film wordt gebruikt. Zijn er toch nog mogelijkheden om het beeld te bewerken achteraf? En wat zijn die mogelijkheden. De polaroid die uit de camera komt is  immers  ‘’ what you see is what you get ‘’. Zijn er nog goede camera’s op de markt die gebruikt kunnen worden en waar vind ik meer informatie. Worden er nog films gemaakt voor deze camera’s?

Nieuwsgierig naar deze vorm van fotografie?

Ik ben Lilian Wildeboer gepassioneerd analoog polaroid fotograaf sinds 2008 en geef 11 oktober 2021 een lezing/presentatie over polaroid fotografie bij Fotoclub Koedijk.

Adres: Ontmoetingscentrum De Rietschoot, Saskerstraat 22 Koedijk

Leden: gratis toegang

Niet leden; € 5,00 ( contant en te betalen bij binnenkomst in de zaal )

Zaal open: 19.30 uur