Spel “Guess what”

Datum: 16-nov-2020 om 19:45 - 22:00

Deze avond wordt verzorgd door Maureen en Sandra

Guess What?!

We willen iets nieuws introduceren. Een soort van spelavond. Daarbij hebben wij van jullie hulp nodig in de vorm van fotomateriaal.

Het was de bedoeling om dit spel in teams te spelen met een laptop op de tafel. Helaas gooit “Corona” ook hier roet in het eten. Het moet daarom individueel gespeeld worden met foto’s die op de beamer/tv getoond worden.

Hoe werkt het spel

De foto’s zijn op de beamer/tv voor iedereen tegelijk te zien. Iedere deelnemer zit aan een eigen tafel met een antwoordformulier. Nu is het de bedoeling dat je raadt wat de fotograaf in de foto heeft opgenomen.  Er zijn drie categorieën:

• Wat zie je? (denk aan maco, detail, close-op)
  • Welk spreekwoord/gezegde herken je?
  • Welke titel van een lied/titelsong herken je?

Vul nu op het formulier is wat je gezien hebt. Geef ook op het formulier aan als het je eigen foto is.

Na de pauze ruil je van formulier met een ander en gaan we de foto’s bekijken, bespreken en de goede antwoorden geven. Je controleert dus van elkaar de antwoorden. Uiteraard zijn er leuke prijsjes te winnen.

Wat hebben wij van jullie nodig?

• Foto’s waarvan geraden moet worden wat het is, wat zien we (denk aan b.v. close-up).
  • Foto’s waarop een “spreekwoord/uitdrukking” staat.
  • Foto’s waarop een “titel van een lied/titelsong” staat.

Hoe meer foto’s, hoe leuker en spannender het spel wordt!

Willen jullie de foto’s mailen naar activiteiten@fotoclub-koedijk.nl ?

• Maureen van den Broek
  • Conny Bindraban