Start insturen foto’s Clubwedstrijd Thema ‘Markt’

Datum: 01-nov-2019 om 00:00

Betreft een besloten clubavond

Een externe jury zal op de Gezellige Avond de beste 15 foto´s gaan kiezen die in 2020 elk kwartaal op verschillende locaties rond Alkmaar zullen worden geëxposeerd.

Het Thema dit jaar: “Markt”

Op de gezellige avond kan ieder zijn/haar foto’s voorzien van het verkregen nummer van de fotocommissie, geprint en in het formaat 20×30 cm inleveren om die te laten beoordelen. De foto’s die meedoen aan de wedstrijd dien je ook digitaal in te sturen. Inzendingen die niet voldoen aan onderstaande specificaties worden geweigerd dus lees de voorwaarden goed door om teleurstelling te voorkomen. Foto’s kunnen per e-mail ingestuurd worden op het bekende adres van 1 november tot 30 november 2019. Nadat de uitslag bekend is worden de ingestuurde foto’s op de website gezet.
Alleen bij het insturen van foto’s voor wedstrijden krijgen alle leden een bericht van ontvangst zodat iedereen zeker weet dat de foto’s goed ontvangen zijn voor de wedstrijd.

Thema: Markt

Clubwedstrijd: We verwachten dat leden actief met het wedstrijdonderwerp aan de gang gaan.
Alleen foto’s inleveren die qua datum liggen na bekendmaking van het wedstrijdthema. In dit geval: alleen foto’s gemaakt na 18 december 2018 mogen meedoen aan de wedstrijd. Oudere foto’s mogen niet ingeleverd worden.

Aantal: maximaal 3 foto’s per clublid

Start inzending: 01 november

Sluiting inzending: 30 november

Naam: Er mag geen naam of watermerk van de fotograaf in de foto gezet worden. Zet het nummer wat je toegekend hebt gekregen achter op de geprinte versie.

Insturen: insturen@fotoclub-koedijk.nl

Definitief: Ingestuurd=ingestuurd, foto’s kunnen niet meer gewijzigd worden.

LET OP!: Foto’s die te laat of naar een verkeerd e-mailadres worden ingestuurd, kunnen niet meedoen aan de wedstrijd.
De horizon = recht! Leden blijven zelf verantwoordelijk voor de foto’s die ingestuurd worden.

Bestandsgrootte: Zo groot mogelijk bestand insturen! Minimaal 2600 x 3900 pixels, liever groter!

Bestandsnaam: Hernoem het bestand in de naam van de maker – thema,
(bijv. Piet Jansen – Markt 1.jpg)
Bij meerdere bestanden, nr toevoegen: 1 – 2 – 3

Bestandssoort: Foto’s als een JPG bestand insturen (geen Raw, Tiff, DNG, Zip)

Resolutie: 300 ppi

Fotoverhouding: Voor iedereen geldt fotoverhouding: 2:3 / 3:2 = 30 x 45cm
(geen panorama, geen vierkant, geen vrije uitsnede)
.
Dit i.v.m. de maat van de gekochte fotolijsten.
Let op dat je 2:3 aanklikt in je bewerkingsprogramma.

Afdrukgrootte: 30x45cm, de Fotocommissie zal de gekozen 15 foto’s in dit formaat printen voor de expositie. We hebben 1 maat fotolijsten en passe-partout. Hierin moeten de foto’s komen. Buitenmaat fotolijst 51x61cm, binnenmaat passe-partout is 30x45cm.

Uitsnijden: Niet (te veel) snijden in de foto, let op het aantal pixels! Leden met een 10 Megapixel camera, kunnen (bijna) niet uitsnijden.

Afdrukken: Voor het afdrukken van foto’s geldt: stuur een zo’n groot mogelijk bestand in. Foto’s in een te lage kwaliteit gefotografeerd, kunnen niet geprint worden in een groot formaat.

Mobiele telefoons: Foto’s gemaakt met een mobiel, kunnen NIET ingestuurd worden voor een wedstrijd.
De beeldkwaliteit is onvoldoende voor een afdruk van 30 x 45 cm!

Tip: Foto eerst opslaan op je computer in de hoogste kwaliteit/ hoogste getal bij jpg. Foto insturen als (invoegen, paperclip) bijlage in de mail.
NIET insturen via een fotobewerkingsprogramma, dan wordt de foto (meestal) automatisch verkleind.