Workshop Bedekt Naakt (en portret fotografie)

Datum: 15-mrt-2021 om 19:45 - 22:00

Deze avond wordt verzorgd door Maureen

Wegens groot succes op herhaling!

We maken deze avond twee studio opstellingen. Éen met een witte en één met een zwarte achtergrond. Om deze opstellingen heen, maken we vijf vakken (dus in totaal tien), zodat de fotografen op anderhalve meter van elkaar kunnen staan. Na acht minuten ga je door naar het volgende vak. Zo heb je per opstelling 40 minuten de tijd om foto’s te maken vanaf vijf verschillende posities. Tussendoor heb je korte pauzes om bijvoorbeeld iets te drinken of van objectief te wisselen. Vanwege deze “corona-maatregelen” geldt er voor deze avond een maximum van 15 fotografen. Wanneer er tegen die tijd een versoepeling van de regels is, dan zullen wij hier uiteraard op inspelen.

Éen vrouwelijk model gaat in de “zwarte” opstelling uit haar dagelijkse kleding en zal zich hullen in diverse setjes lingerie en/of andere pikante kleding. Ze kan met/op diverse objecten en in verschillende poses gefotografeerd worden. Denk aan een fiets, barkruk, gereedschap, gewichten, touw. Ook water en olie kunnen gebruikt worden. Neem vooral zelf iets mee!

We werken met een zwarte en eenvoudige achtergrond omdat het lichaam van het model centraal staat. De contouren van het lichaam maken de foto. Het is de bedoeling om mooie stijlvolle foto’s te van haar maken. Bij de “witte” opstelling zitten/staan een paar jonge meiden waar prima portretfoto’s van gemaakt kunnen worden.

De foto’s van deze workshop mogen alleen met toestemming van de modellen op social media, websites etc gebruikt worden. Dit gaat via Maureen.

Fototoestel met diverse objectieven en een statief. Denk aan je portret-en macrolens als je die hebt. Vanwege de afstand die we in acht moeten nemen is een tele,- en zoomlens ook verstandig om mee te nemen. Verder natuurlijk voldoende volle accu’s en lege SD kaartjes.

Alle foto’s aanleveren via insturen@fotoclub koedijk.nl  Het uiterste inlevermoment is de donderdag voor de activiteit.

• Christiene
  • Cees Bakker