Clubavond 5 tegen 5

Bewapend met vijf foto’s waarvan ik hoop dat ze goed genoeg zijn, op weg naar de club. Vanavond is het 5 tegen 5.

We zitten in de toneelzaal waar ze al druk bezig zijn om het beeldscherm op te stellen waarop de foto’s gepresenteerd worden.
Waarbij de vorige ‘5 tegen 5′ de foto’s nog op papier werden beoordeeld wordt de beoordeling nu digitaal uitgevoerd. Het afdrukken op een A3 formaat is toch wel prijzig.

Zodra elke groep de beschikking heeft over een laptop kunnen ze de foto’s verzamelen en kijken welke het meest geschikt zijn om te gebruiken.

De opdracht aan elke groep:

  • selecteer voor twee sessies elk 5 foto’s.
  • selecteer een reserve foto voor het geval twee groepen een gelijk aantal punten behalen.

Een lastige klus omdat de foto’s zo verschillend zijn. Van landschapsfotografie, architectuur- en natuur-fotografie tot boudoir-fotografie.

Het spelverloop:
Groep 1 presenteert een foto en groep 2 bepaalt welke foto zij daar tegenover zetten. De drie juryleden van groep 3 kiezen elk hun favoriete foto en geven aan waarom ze voor die foto gekozen hebben.

De groep van de foto met de meeste stemmen krijgt een punt. Daarna presenteert groep 2 een foto en bepaalt groep 1 welke foto zij daar tegenover zetten. En zo 5 tegen 5 foto’s.

Nadat alle groepen een keer tegen elkaar hebben gespeeld wordt gekeken welke groep de meeste punten heeft. De reserve-foto was vanavond niet nodig.

Wat ik ervan geleerd heb:

  • Blijkt dat je ook politiek kunt kiezen. Hoe vergelijk je een landschapfoto met een boudoirfoto. Zo maak je het een jury knap lastig.
  • Hoe verschillend mensen naar een foto kijken.
  • Hoe lastig het kan zijn om je mond te houden als jouw foto beoordeeld wordt.

Ik vond het een hele leuke avond .

Groet Ben Paauwe. 

error: Content is protected !!