Clubuitje Hoenderdaell

Zaterdag 15 april scheen de zon volop in de kop van Noord-Holland. Dat kwam goed uit, want de fotoclub trok met 13 leden naar dierentuin Hoenderdaell in Anna Paulowna. We waren er al vroeg en het was nog erg rustig. Alle tijd om te oefenen met het fotograferen van beesten. Eenmaal binnen waren de stokstaartjes de pineut: ze werden belaagd door dertien grote fotocamera’s. Daarna wandelden we met kleinere groepjes rond, puzzelend hoe we de beste foto’s konden maken. Vooral het door de hekken heen fotograferen was lastig, gelukkig was daar een werkende truc voor. Maar bewegende dieren fotograferen is ook een kunst op zich. 
De vogelshow viel een beetje tegen; drie verschillende soorten niet al te grote vogels vlogen of renden rond in de arena. Het oefenen van het fotograferen van vliegende vogels zullen we toch elders moeten voortzetten, daar leende de vogelshow zich niet voor. 
Rond een uur of twee hadden we de batterijen leeg, zowel van de camera als van onszelf. Met honderden foto’s op de kaartjes gingen we huiswaarts. Het was een heerlijk uitje!

Hartelijke groet, 

Anneke

error: Content is protected !!