Pim Weeda

Na 25 jaar fotograferen met een analoge spiegelreflexcamera en vele uren in de doka, heb ik in 2001 mijn eerste digitale camera gekocht. Bij de camera hoorde een bewerkingsprogramma, Adobe Photoshop Elements. Die eerste camera (5 megapixel !) voldeed prima, tot de electronica het begaf.. 
Pas twee jaar geleden kocht ik een systeemcamera, na allerlei omzwervingen met compact camera’s die mij uiteindelijk niet bevielen. Nu fotografeer ik met mijn Panasonic GX9 en diverse lenzen tot volle teverdenheid. Voor mij is het voordeel van de camera en lenzen dat mijn tas niet meer zo zwaar is als vroeger, maar er veel meer in zit. Thuis gaat iedere foto die ik de moeite waard vind eerst in Lightroom en daarna in Photoshop of Photoshop Elements, maar dan wel een nieuwere versie dan in 2001! 
Mijn beeldscherm is nu de donkere kamer, maar ik heb heel veel aan de tijd dat ik zelf foto’s ontwikkelde en afdrukte gehad.
Wat ik miste was feedback en het deelnemen aan gezamenlijke activiteiten, dat is de reden om lid te worden van Fotoclub Koedijk   

Rol binnen de verenigingLid, activiteiten commissie
VoorkeurenNatuur
Camera e.dPanasonic GX9
Eigen websiteInstagram pimweeda

VerderLightroom, Photoshop en Photoshop Elements

Portfolio Club-foto's 2024

Ingeschreven bij de KvK onder nummer 54275873

© 2019 All rights Reserved by Fotoclub-Koedijk

error: Content is protected !!